Blog

Tatilini ilk kez yurtdışında geçireceklerin bilmesi gerekenler

Nihayet siz de kocaman dünyamızın farklı karaları, denizleri, insanları, yemekleri ve kültürleri ile (artık gideceğiniz yere göre) tanışacak, yurt dışında tatil yapmış insanlardan biri olacaksınız. Hayalini kurduğunuz yurt dışı tatilinden tatmin ve memnun olmuş bir şekilde dönmek için bilmeniz gerekenlerden söz edelim istedik. Çünkü bütün yıl çalışıp didinip para biriktirip bir de üzerine bol bol heyecanlandıktan sonra hayal kırıklığına uğramayı kimse istemez.

Yabancı Olma Durumunu Abartmayın

Gideceğiniz yerin günlük ulaşım seçeneklerinden kültürüne kadar araştırma yapar ve bilgi toplarsanız kendinizi başka bir gezegenden dünyaya düşmüş garip bir yabancı gibi hissetmezsiniz.

Vize ve Pasaport İşlemlerini Sıkı Takip Edin

Muhtemelen gitmek istediğiniz yer vize istiyor mu diye kontrol edip ona göre hayal kurdunuz (Umarız öyledir.). Fakat bazen tatil heyecanı ile bu işler son ana bırakılabiliyor. Örneğin pasaportunun geçerlilik süresini kontrol edip sürenin azaldığını fark edip yenilemek için yeterince zamanı kalmadığını fark eden insanlar var, onlardan olmayın.

Hava Nasıl Oralarda? Üşüyorlar mı?

Götüreceğiniz kıyafetleri en güzel günlerde giymek için gardırobunuzda özenle sakladıklarınızdan değil; gideceğiniz yerin iklimine uygun olanlardan seçmelisiniz. Yağmurlar, güneşli havalar, kavurucu sıcaklar, havanın da en az biz insanlar kadar çeşitli halleri mevcut.

Telefonunuz Yurt Dışı Görüşmelerine Açık mı?

Tamam, internet denen bir şey var ama gider gitmez yakınlarınız sizden haber almak isteyecekler ve her yerden her an internete ulaşamayabilirsiniz. Hem bazı teyze ve amca kategorisindeki insanlar için telefon, bugün halen en dev icatlardan biri çünkü biricik sizin sesinizi anca telefondan duyabiliyorlar.

Paranızın Oradaki Değeri Hakkında Fikir Sahibi misiniz?

Tatil bütçenizi Türk lirasının gideceğiniz yerdeki değerine göre hesaplanmanız gerek. Bunun için karşılaştırmaları yapmayı ihmal etmeyin.

Alışveriş, Mesele Olmaktan Nasıl Çıkar?

Yurt dışında kredi kartı ile yapılan alışverişlerde en büyük sorun güvensizliktir. Kimlik, kredi kartı ve iletişim bilgilerinizin kötü niyetli kişiler tarafından çalınıp çalınmayacağı, maalesef sadece bir paranoyadan ibaret olmayabilir! Tatilinizde kendinizi korkulara boğmamak için Findeks’in Takipçi ürünü ile kontrolü sağlayabilir, Findeks.com üzerinden BKM Express ile dilediğiniz paketi satın alabilirsiniz! Takipçi, dark web dahil tüm dünyadaki internet sitelerini tarayıp bilgilerinize eriştiğinde size anında haber vererek önleminizi erkenden almanızı sağlıyor.

İyi tatiller! Bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın!

Yazar: Serkan Siyasal

BKM Express

Kartlarınızı ekleyin, hem internet hem yüz yüze alışverişlerinizde kullanın. İstediğiniz herkese dilediğiniz zaman para gönderin. Bu kadar basit.